Merhabalar,
yaprak sarmanin mutfagimizda ayri bir yeri vardir. Herkesin sevidigini
dusundugum yemeklerden biridir. Belki bazimiz zeytinyagli, bazimiz etli
sever ama bircogumuz icin davet sofralarinda vazgecilmezlerdendir.
malzemeler500 gr yaprak
2 su bardağı pirinç
yarım demet kıyılmış maydanoz
2 adet doğranmış sivri biber
2 adet küçük doğranmış domates
2 küçük doğranmış kurusoğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kasığı biber salçası
tuz
karabiber
2,5 su bardagi sicak su
1 limon suyu
1-2 kasik zeytinyagi
hazırlanışıkullanacağınız
yapraklar salamura ise bir gece yahut en az birkaç saat önceden suda
bekletin ki yemeğinizin tuzunu kontrol edebilesiniz. Doğranmış domates,
maydanoz, soğan, sivri biber, ve sarımsakları orta boy karıştırma kabına
alıp,yıkanmış pirinç, salça ve zeytinyağını da ekleyip iyice
karıştırın.
Yaprakları sudan çıkarip saplarini kesin. Yapraklari
tek tek alip sarin. tencereye yerlestirip uzerine 2 kasik zeytinyagi,
limon suyu ve sicak su karisimini yavasca gezdirin tencerenin kapagini
kapayip orta sicaklikta pisirin. uzerine gezdirdiginiz karisim
yapraklarinizin yumusacik olmasini saglayacaktir.