Malzemeler:250 gr ıspanak
1cay fincanı süt
1 yemek k. un
1 çay b. kaşar peyniri
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
sıvıyağ
tuz,karabiber
2 yaprak milföy
Öncelikle ıspanağı ayıklayıp incecik doğrayalım ve
yıkayalım.süzgece alalım.Orta boy bir tencereye sıvıyağı alalım unu ve
ıspanağı alalım hafif sote edelim.Sütü ilave edelim süt kaynadıktan
sonra rende kaşar peynirini katalım ve baharatlarını ayarlayıp ocaktan
alalım(hafif bir ıspanak püresi olucak)
Pişen püreyi servis tabağına alalım ve ortasını açalım.Soğuduktan sonra
ortasına sarımsaklı yoğurdu alalım,erittiğimiz biberli tereyağınıda
dökelim.Önceden küp küp kesip fırınladığımız milföy hamurunu üzerine
serpiştirelim.Afiyet olsun.