(3 Kişilik)
Malzemeler
3 adet kemikli ve derisi üzerinde somon balığı
1 adet havuç
10 adet taze fasulye
Maydanoz
Tuz, karabiber
250 gram siyah, haşlanmış taglietelli makarnası
Terbiye için: 1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı şeker
5 adet tane karabiber
1/4 çay bardağı limon suyu
1/4 çay bardağı portakal suyu
2 diş sarımsak
2 adet defne yaprağı
Yarım soğan
4-5 adet rezene yaprağı
Sos için : 1 çorba kaşığı tereyağı
Yarım soğan
1 çay kaşığı kapari
1 adet domates
1 tatlı kaşığı limon
Yemeğin Tarifi
Terbiye için geniş bir kapta tuzu, şekeri, kırılmış tane
karabiberleri, limon ve portakal suyunu, küçük doğranmış sarımsakları,
defne yaprağını, halka şeklinde kesilmiş soğanı ve rezene
yapraklarını karıştırın.
Bir buçuk cm eninde kesilmiş, derisi
üzerinde ve kemikli somon balıklarını hazırladığınız sosta 1 gün
dinlendirin. Sostan çıkardıktan sonra üzerine tuz ve karabiber serpin.
Orta ısılı bir ızgarada arkalı önlü kızartın.
Sos için 1 çorba
kaşığı tereyağını tavaya alın. Küçük doğradığınız soğanı ekleyin.
Pembeleşmeye başladığında kapariyi, kabuğu soyulmuş ve küçük parçalar
şeklinde kesilmiş domatesi ve 1 tatlı kaşığı limonu ekleyin.
Servis tabağının bir kenarına haşlanmış taglietelli yerleştirin.
Diğer
tarafına hazırladığınız sostan dökün. Üzerine ızgarada pişirdiğiniz
balıkları yerleştirin. Haşlanmış havuç dilimlerini ve taze fasulyeleri
yanına dizin. Maydanoz yaprakları ile süsleyerek, servis yapın.