(4 Kişilik)
Malzemeler
4 Somon Fileto
3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Hardal
1 Demet Dereotu
12-16 Taze Patates
1.5 Çorba Kaşığı Tereyağı
2 Diş İnce Kıyılmış Sarmısak
Karabiber, Kırmızıbiber, Tuz
Yemeğin Tarifi
Somon filetoları zeytinyağı, hardal, tuz, biber ve ince kıyılmış dereotu karışımında 1 saat bekletip ızgarada kızartın.
Patatesleri
akar su altında sert bir fırçayla kuvvetlice fırçalayın. Kabukları
iyice temizlenince sarmısak, tuz ve kırmızıbiberle hazırladığımız sosa
batırıp kızgın tereyağında sürekli çevirerek kızartın.
Somon
dilimlerini servis tabağına alın. Hazırladığınız patatesleri etrafına
yerleştirin. Dereotu ile süsleyip sıcak olarak servis yapın. Arzu
ederseniz garnitür olarak soya filizi ve haşlanmış bezelye
kullanabilirsiniz.