(6 Kişilik)
Malzemeler
2 kg kılıçbalığı
4 diş sarmısak
6 yaprak fesleğen
MENUYER SOS MALZEMESÎ
1 kuru soğan
2 diş sarmısak
2 yemek kaşığı tereyağı
1/4 demef maydanoz
2 yemek kaşığı kapari çiçeği
1 limonun suyu
Yemeğin Tarifi
SOSUN HAZIRLANIŞI Sos madzemelerini çok ince kıyın. Tereyağında
soğan, sarmısak ve kapari çiçeğini kavurun. Limon suyu ve maydanozu
idave ederek karıştırın ve ocaktan alın.
BALIGIN HAZIRLANIŞI Kılıçbalığını
temizleyip, etini dilimleyin. Kıyılmış soğan, ince doğranmış
sarmısak ve tuz ile harmanlayarak 15-20 dakika dinlendirin. Balığı
kömür ızgarasında pişirip patates ve çeşitli yeşilliklerle servis yapın.
Eğer arzu ederseniz üzerine sarmısaklı tereyağı sürebilir veya menüyer
sos dökerek servise sunabilirsiniz.