(4 Kişilik)
Malzemeler
1 kg Uykuluk (3 saat sOğuk suda bırakılmış)
2-3 Çorba Kaşığı Rafine Yağ
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kekik
Yemeğin Tarifi
Hazırlanması kolay bir yemek olan uykuluk ızgara, yanında ızgara
edilmiş domates dilimleri ve marul salatasıyla servis edilebilir.
Önce, ızgaranızı orta sıcaklıkta kızdırınız.
Bir
tepsiyi rafine yağla yağlayıp, uykulukları tepsiye yerleştiriniz.
Ustlerine tuz, biber ve kekiğin yarısını serpip, tepsiyi fırının
ızgarasına sürünüz.
Uykulukları 1-2 dakika ızgara ettikten
sonra tepsiyi fırından çıkarıp, uykulukları bir maşayla ters-yüz
ediniz. Ustlerine kalan tuz, biber ve kekiği serpip, tepsiyi yeniden
fırının ızgarasına sürünüz.
Uykulukları 1-2 dakika daha ızgara
ettikten sonra, tepsiyi fırından alıp, uykulukları ısıtılmış bir
servis tabağına çıkararak, servis ediniz.