Kabak Mücveri
Malzemeler
1 Kg kabağın içi
6 Adet taze soğan
3 Kahve fincanı un
1 Demet dereotu
Yarım demet maydanoz
3 Adet yumurta
1 Çay kaşığı kabartma tozu
Kızartmak için sıvı yağ
Tuz
Karabiber ve kırmızı biber (isteğe bağlı)
Hazırlanışı
Kabak
dolması yaparken çıkarttığınız kabak içlerini rendeleyin. Taze soğanı,
dereotu ve maydanozu incecik kıyıp yumurtaları kırın. Kırmızı biber,
karabiber ve tuzla birlikte kabağa karıştırın. Un ve kabartma tozunu
azar azar bu karışıma yedirin. Geniş bir tavaya biraz sıvı yağ koyun.
Elde ettiğiniz kabaklı bulamaçtan 1-2 kaşık alıp tavaya koyun ve kaşıkla
yassılaştırın. Mücverlerin birbirine yapışmaması için aralarında boşluk
bırakın. Çevirip diğer yüzlerini de kızarttıktan sonra kağıt mutfak
havlusunun üzerine çıkartıp, fazla yağlarının süzülmesini sağlayın.
Soğumasını beklemeden yanında yoğurtla servis yapın.
Not: Dilerseniz harcın içine 150 gr beyaz peynir de katabilirsiniz. Tavaya fazla yağ koymamaya dikkat edin, aksi halde mücverlerin formu bozulur. Arzu ederseniz harcın içine sarımsak ta koyabilirsi