Bürüksel Lahanası
Malzemeler
150 gr kuşbaşı kuzu eti
1 Adet soğan
1 Çorba kaşığı margarin
3 Adet havuç
2 Adet patates
1 Çorba kaşığı salça
400 gr brüksel lahanası
2 Su bardağı sıcak su
2-3 Diş sarımsak
1 Adet limon suyu
Tuz, nane, maydanoz
Hazırlanışı
Eti
yıkayıp, suyu çekinceye kadar kavurun. Üzerine ince kıyılmış soğanı ve
margarini ilave edip, kavurmaya devam edin. Küçük doğranmış havuç ve iri
doğranmış patatesleri de ekleyip, karıştırın. Salçayı hafifçe
sulandırıp, lahanayla birlikte ete katın. Üzerine sıcak su ilave edip,
20 dakika pişirmeye bırakın. İndirmeye yakın, üzerine dövülmüş sarımsak,
limon suyu, tuz nane ve karabiber katıp karıştırın. Ocaktan aldıktan
sonra maydanozla süsleyip, sıcak olarak servis yapın.