Ezogelin Çorbası
Malzemeler
1 Su bardağı kırmızı mercimek
1 Çorba kaşığı pirinç
2.5 Su bardağı et suyu
1 Adet soğan
2 Çorba kaşığı un
2 Çorba kaşığı margarin
2 Tatlı kaşığı nane
1 Tatlı kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı karabiber
Yeterince su
Tuz
Hazırlanışı
Kırmızı
mercimekleri ve pirinci ayıklayıp, yıkayın. Et suyunu kaynatın.
Mercimekleri, pirinci ve ayıklanmış bütün soğanı katıp, iyice yumuşayana
dek pişirin. Dilerseniz blendırdan veya süzgeçten geçirin. Bu arada
küçük bir tencerede yağı eritin. İçine unu ilave edin. Unun rengi
değişene dek kavurun. İçine azar azar ılık su dökün. Krema kıvamına
geldiğinde mercimeğin içine karıştırarak katın. Tuzunu ayarlayıp, bir
taşım kaynatın. Başka bir tavada yağ eritin. Nane ve kekiği katıp, yağla
birlikte kızdırın.