Malzemeler
1 Adet orta boy soğan
Yarım çay bardağı sıvıyağ
250 gr brokoli
1 Adet orta boy haşlanmış havuç
1 Adet yumurta sarısı
1 Çorba kaşığı un
Tavuk suyu
Tuz, su
Hazırlanışı
Küçük
küçük doğranmış soğanı sıvıyağda sarartın. Çok küçük dallar halinde
ayırdığınız brokolileri ekleyin. 3-4 dakika daha bu şekilde kavurun.
Üzerine haşlanmış havucu tavla zarı iriliğinde doğrayıp ekleyin. Ayrı
bir kapta yumurta sarısını ve unu, yeterince suyu (yaklaşık 1 litre)
ilave edip, çırpın ve topaksız bulamaç haline getirin. Sulu, yumurtalı
ve unlu karışımı tencereye aktarıp, tuzunu ayarlayın. Ağır ateşte ve
karıştırarak pişmeye bırakın. Üzeri göz göz olana dek pişirip ateşten
alın ve servis yapın.