Vitamin Deposu Çorba
Malzemeler:
1 adet kereviz
1 adet iri havuç
1 adet pırasa
1 adet patates
1 adet soğan
5 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
6 su bardağı et suyu
tuz
Yapılışı:Kereviz,
patates, havuç soyulur, pırasa temizlenir, birkaç parçaya kesilir.
Sebzelerin üzerine az miktarda su konur, orta ateşte yumuşayana kadar
pişirilir. Kevgirden ya da mutfak robotundan geçirilerek ezilir. Diğer
yanda ince kıyılmış kuru soğan ve sıvıyağ kavrulur. Üzerine sebze püresi
katılır 1-2 dakika kavrulur, et suyu ve tuz eklenir, 1 taşım
kaynatılır, yumurta ve süt çırpılır, çorbaya katılır, sürekli
karıştırarak bir taşım pişirilir.