Topluluğu memnun edebilecek tatlı ikramlardan biridir cheesekek.
Meyvelileri, özellikle çilekli hali gerçekten inanılmaz ferahlatıcı bir
aromaya sahip. Porsiyonluk olmaları da ayrı bir şirinlik veriyor.
Üzerini eritilmiş çikolata ile kaplayıp daha şık bir görüntüye sahip
olabilirsiniz. Son zamanlarda yaptığım cheesekekleri hep çikolata ile
kapladığım için bunu böylece doğal halde bırakmak istedim. 4 Kişilik
Malzemeler
Kek
350 gr labne peynir
(1,5 paket cream cheese)
2 büyük yumurta
1 tatlı k. Vanilya
½ cup şeker
Çilek karışımı
2/3 cup doğranmış çilek
2 yemek k. Şeker
Taban
1 cup ufalanmış bisküvi
3 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
2 yemek k. Tereyağ veya margarin
Hazırlanışı
Doğranmış çilek 2 yemek kaşığı şeker ile bir taşım kaynatılıp tamamen soğutulur.
Ceviz, ufalanmış bisküvi ve tereyağ karıştırılıp tereyağ ile hafif
yağlanmış fırına dayanıklı porselen kaselere yahut altı çıkabilen
porsiyonluk kalıplara taban oluşturmak üzere basılır. Bir kenarda
bekletilir.
Kek kısmı için oda sıcaklığındaki labne (krem) peynir ve ½ cup şeker
mikserle çırpılır. Vanilya ve Yumurtalar teker teker eklenerek tamamen
pürüzsüz olana kadar çırpmaya devam edilir.
Çileklerin suyu süzülerek karışıma eklenir. Bastığımız bisküvi tabanların üzerine peynirli karışım paylaştırılır.
Önceden ısıtılmış 165 C 1 saat 15 dakika kadar pişirilir. Dolapta
soğutulduktan sonra kalıptan yada kaplardan çıkarılıp üzeri eritilmiş
çikolata ile kaplanır. Tekrar dolapta servise dek bekletilir.