Smokin (tuxedo) cheesecake
Bu tarifi gördüğüm günden beri denemek için fırsat
kolladım. En son eşimin doğum günü için yapmaya karar verdim. Biraz
uğraştırıcı gibi görünüyor ama tavsiye ederim herkes tarafindan
beğenilecek bir tat.Malzemeler
Tabanı için
- 1 ½ cup ufalanmış tereyağlı herhangi bir bisküvi
- 4 y.k eritilmiş tereyeğ veya margarin
- 3 y.k şeker
Keki için
- 600 gr labne peynir
- 1 cup şeker
- 1 çorba k. un
- 5 yumurta
- ½ cup damla çikolata
- ½ cup ceviz veya pecan
- 1 paket vanilya
Çikolata sosu için
Hazır çikolata sosu veya eritilmiş çikolata ile kaplanabilir. Ben ½ cup
damla çikolatayı 2 y.k sıcak çiğ krema ile eritip üzerini bunla
kapladım.
Hazırlanışı
Eritilmiş tereyeğ, şeker ve incecik kırılmış bisküvi karıştırılıp
tereyeğ ile yağlanmış kelepçeli kalıba bastırarak yerleştirilir.
Oda sıcaklığında yumuşamış olan krem peynir yahut labne peynir
mikserle çırpılıp şeker ve vanilya eklenir. Bir kaç dakika daha çırpılıp
sırayla un ve yumurtalar biber birer eklenir. Bu karışım 3 eşit
miktarda 3 ayrı kaplara paylaştırılır yaklaşık 2,5 cup olmak üzere.
Ilk kaseye irice dövülmüş ceviz ve mini damla
çikolata eklenip karıştırılır ve bisküvi tabanın üzerine yayılır.
Buzlukta 30 dakika kadar bekletilir.
2. kaseye ½ cup eritilmiş çikolata eklenip
karıştırılıp ikinci kat olarak cevizli damla çkolatalı tabakanın üzerine
yayılır. Tekrar buzlukta 30 dakika kadar bekletilip
3. ve son tabaka olan sade kısmını yapmak üzere son kase hiçbirşey eklenmeden en üste yayılıp düzlenir.
öceden ısıtılmış 160-165 C fırında 1 saat 25 dakika kadar
pişirilir. Oda sıcaklığına inmesi beklenip dolapta en az 5-6 saat
soğutulur.
NOT: Üzerindeki çikolata kaplaması için hazır
çikolata sosu kullanılabilir yahut benim yaptığım gibi yine ½ cup
çikolatayı 2 yemek kaşığı sıcak çiğ krema ile eritip pürüzsüz olana dek
çırpıp üzerine yayın. Dolapta tekrar en az bir kaç saat soğutup
dilimleyip ikram edin.