Aşağıdaki malzemelere herzamanki gibi sadık kalamadım:)) Çok ağır
olmasın diye peynir miktarını 1,5 pakete indirip onun yerine 3 kaşık un
kullandım. normal cheesekek den daha sıvı bir peynir karışımı oldu ama
düşük ısıda uzun süre tutunca bildiğimiz peynir keki çıktı ortaya. İlk
defa peynir keki yapıyorsanız benim gibi çılgınlıklar yapmadan aşağıdaki
tarifi uygulayabilirsiniz...Malzemeler1 paket ülker kakaolu biskuvi ufalanmış
3 kaşık tereyağ veya margarin
3 paket labne peynir
3 yumurta
1 paket vanilya
1 y.k. un
1 su bardağı şeker (250 ml)
1 kase eritilmiş çikolata
½ kase kadar fındık
HazırlanışıEritilmiş Margarin ve kırılmış
bisküviyi karıştırıp yuvarlak hafif yağlanmış kelepçeli kek kalıbının
tabanına sıkıca bastırarak döşeyip bir kenara koyun. Oda sıcaklığındaki
Labne peynirleri ve şekeri, şeker gözden kaybolana kadar robottan
geçirin.
Vanilya, un ve Yumurtaları birer birer ekleyip pürüzsüz bir karışım
olana dek karıştırın. Karışımdan bir kase kadar ayırın. Geri kalan
peynir karışımına eritip soğuttuğunuz ½ kase çikolatayı ekleyip
karıştırın.
Bisküvi tabanın üzerine çikolatalı karışımı yayın onun üzerine de kaşık
yardımıyla sade olan karışımı dökün. Bir bıçakla ebru desenleri gibi
birkaç kez karıştırın.
Önceden ısıtılmış 160 C fırında 40-50 dakika yahut içi tamamen pişene ve
katılaşana dek pişirin. Soğutup kalan eritilmiş çikolatayı üzerine
gezdirin fındık kırılkları ile süsleyin. Servis edene dek dolapta
bekletin.