Kubbeli Börek
Nuranın, Oktay usta dan ilham alarak biraz da değiştirerek en son pikniğimiz için hazırladığı kubbeli börek. Mutlaka deneyin!
Hamuru
2 haşlanmış patates
100 gr margarin
1 tatlı kaşığı maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı su
1 yumurta
iç malzemeleri
250 gr çok küçük doğranmış et
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet kuru soğan
avuç dolusu maydanoz kıyılmış
1 yemek kasığı salça
tuz
karabiber
kırmızı toz biber
üzeri için
1 yumurta sarısı
susam ve çörek otu
Hazırlanışı
Mayayı yarım bardak suda eritin. yumurtayı ilave edip karıştırın.
Patatesleri ezin margarin ile birlikte ekleyin. Son olarak da aldığı
kadar un ilavesiyle (kulak memesi kıvamında) yumuşak bir hamur elde
edin.
İç harcı için, soğanı doğrayıp sıvıyağda öldürün. Kıymayı ve daha sonra
salçayı ekleyip bir süre kavurun. Tuz, karabiber çok az kırmızı biber ve
maydanoz ilave edin içine. Tamamen kavrulunca ocağın altını kapatıp oda
sıcaklığına düşmesi için bekleyin.
Hamuru merdaneyle elmalı pasta kalınlığında açın. İç harcını yayıp
hamurun uç kısımlarını birleştirin (aslında bu aşamada bence hamurun
dinlendirilmesi gerekirdi, ama ben dinlendirmedim oktay usta da
dinlendirin dememiş)
Birleştirdiğiniz uçları hamurun altında kalacak şekilde Fırın tepsisine
koyup üzerine pide ekmeklerde olduğu gibi hafifçe kareler çizin. Yumurta
sarısı sürüp, çörek otu ve susam serpip önceden ısıtılmış 180 C fırında
yaklaşık 35-40 dakika kadar pişirin.