Malzemeler Yarım paket burgu makarna 3 adet orta boy patlıcan 3 dal maydanoz 5-6 adet kiraz domates 1 tatlı kaşığı salça 2 çorba kaşığı toz parmesan peyniri 3-4 dal maydanoz Köfteler için: 250 gram kıyma 1 adet küçük boy soğan 4 dal maydanoz Tuz, karabiber 4 çorba kaşığı zeytinyağı Kızartmak için Zeytinyağı
KÖFTELİ VE PATLICANLI MAKARNA TARİFİ Köfteleri hazırlamak için kıymayı bir kaba alıp üzerine soğanı rendeleyin. Kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip yoğurun. Hazırladığınız harçtan minik köfteler yapın ve kenara alın. Patlıcanları kuşbaşı doğrayıp acısını almak için tuzlu suda bekletin. Kurulayıp kızartın ve kağıt havlu üzerine alın. Diğer taraftan makarnayı tuz koyduğunuz bol suda, paketin üstünde önerilen süre kadar haşlayıp, süzün. 4 çorba kaşığı sıvıyağı tavaya alıp köfteleri kızartın. Üzerine dörde bölünmüş domatesleri ve salçayı ekleyin. Bir-iki kez çevirip ocaktan alın ve makarnanın üstüne ekleyin. Patlıcanın da katıp birlikte harmanlayın. Servis tabağına alıp parmesan peyniri serpin. Maydanozla süsleyip, servis yapın.