Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 BONFİLE SARMA tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

BONFİLE SARMA tarifi Empty
MesajKonu: BONFİLE SARMA tarifi   BONFİLE SARMA tarifi Icon_minitimePaz Şub. 13, 2011 3:07 pm

BONFİLE SARMA tarifi Bonfile_tarifleriMalzemeler
2 çorba kaşığı zeytinyağ
1 adet soğan
2 adet havuç
1 adet kabak
5 dal taze fasulye
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tutam maydanoz
BONFİLE TARİFİ
Tavaya
2 çorba kaşığı zeytinyağ koyun ve kızdırın. 1 adet soğanı ince dilimler
halinde doğrayın. Soğanları kızgın yağda pembeleşinceye kadar kavurun. 2
adet havucu ince dilimler halinde kesin. Havuçları da soğanlarla
birlikte sote edin. 1 adet kabağın kabuklarını içinden ayırın,
kabuklarını ince dilimler halinde kesin ve tavaya ekleyin. 5 dal taze
fasulyeyi ince ince doğrayın ve tavaya ilave edin. Ardından 1 tatlı
kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı karabiberi ekleyin. Üzerine kestiğiniz
kabakları da ilave edin. 1 tutam maydanozu ince ince kıyın ve sebzelerin
üzerlerine serpin. 5 dakika sote ettikten sonra tavanın altını kapatın.
Çok ince dövülmüş bonfilelerin üzerine bir tutam kara biber serpin.
Hazırladığınız sebzelerden yaprak biçimine getirdiğiniz ve yaydığınız
bir adet bonfilenin üzerine, 1 çorba kaşığı koyup iyice yayın. Eti
yuvarlayarak bonfileyi parçalamadan ve sıkı bir biçimde sarın.
Bonfileleri fırın tepsisine dizin ve etlerin üzerini yağlayın.
Sarmaların dağılmasından endişe ederseniz kürdanlar saplayarak
dağılmasını önleyebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında
15 dakika pişirin. Etler pişerken bir tavaya 2 çorba kaşığı sıvı yağ
koyun ve kızdırın. 4 diş sarımsağı küçük küçük kesip, kızgın yağda
kavurun. Bu sırada 4 adet sivribiberi ince ince kıyın ve sarımsaklarla
birlikte kavurun. 2 adet domatesi küçük küpler şeklinde doğrayın kaba ve
ekleyin. Domatesi biber ve sarımsaklarla birlikte iyice karıştırıp 2
dakika pişirin. 1 çorba kaşığı salça ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
1 tatlı kaşığı un, 1 çorba kaşığı nar ekşisi, 1 tatlı kaşığı kara biber
ve 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyin ve kaynamaya bırakın. Sos koyulaşana
kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Fırında pişirdiğiniz bonfileleri
dilimleyerek servis tabağına alın. Sarma dilimlerinin üzerine
hazırladığınız sostan dökerek servis yapın.

Püf Noktası Aldığınız
bonfileleri kasapta iyice dövdürüp inceltin, ya da siz dövün.
Bonfilelerin geniş ve çok ince olması lazım. Sardığınız ruloların
açılmasından endişe ederseniz, ruloların üzerine kürdanlar saplayarak
fırına verebilirsiniz. Yanında garnitür olarak pilav ya da patates ile
servis yapabilirsiniz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
BONFİLE SARMA tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Bonfile Tava Tarifi
» Bonfile Sote Şasör tarifi
» Bonfile sote sasör Tarifi
» Brioş Ekmeği İçinde Bonfile Tarifi
» SARDALYE SARMA TARİFİ

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Yerli Yemek Tarifleri :: Ak Deniz Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: