Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 SARDALYE SARMA TARİFİ

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

SARDALYE SARMA TARİFİ Empty
MesajKonu: SARDALYE SARMA TARİFİ   SARDALYE SARMA TARİFİ Icon_minitimePaz Şub. 13, 2011 3:01 pm

SARDALYE SARMA TARİFİ Asma_yaprakli_sardalye_sarma_tarifiMalzemeler
50 adet sardalya balığı
50 adet asma yaprağı (yumuşak ve damarsız)
Marinad malzemesi
6 adet defne yaprağı
1/2 demet dereotu
4 tatlı kaşığı tuz
4 çay bardağı zeytinyağı
2 limon suyu
SARDALYE SARMA TARİFİ
Sardalya
balıklarının orta kılçıklarını dikkatlice çekip çıkartın. Pullarını
iyice temizleyin. Defne yapraklarını avuç içinde ovalayarak
olabildiğince toz haline getirin. Dereotunu ince kıyın. Diğer marinad
malzemesi ile bir kasede çırparak karıştırın. Balıkların suyunu iyice
süzdükten sonra her katında 10 taneyi tam alacak bir kaba 5 kat dizin,
üzerine hazırlanan karışımı dökün ve 40 dakika dinlendirin. Asma
yapraklarının saplarını dipten koparıp, önce kaynar suya, sonra soğuk
suya atıp çıkarın. Yaprakların parlak olan taraflarını alta koyacak
şekilde yerleştirin. Bir kenarına balığı yerleştirin ve yuvarlak sarın.
Izgarada yapacaksanız balığın baş ve kuyruk kısımları açıkta kalsın.
Fırında yapılacak ise tam sarmanız balığın kendi tadını daha iyi vermesi
açısından uygun ve sağlıklıdır. Yaprakların üstünü fırçayla yağlayın.
On dakika ızgarada her iki tarafını eşit şekilde pişirin. Fırında
yapacaksanız 200 derecede 20 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
SARDALYE SARMA TARİFİ
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» BONFİLE SARMA tarifi
» Peynirli Biber Sarma tarifi
» AYRANLI SARMA tarifi (Malatya)
»  İSTAVRİTLİ YAPRAK SARMA TARİFİ
» HAMSİLİ PAZI SARMA TARİFİ

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Yerli Yemek Tarifleri :: Ak Deniz Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: