Kulak Çorbası (Malatya)
Köftesi için:
200 gram yağsız kıyma
1 çay bardağı sümût (çok ince bulgur)
1 tatlı kaşığı tuz ve karabiber
Hamur için:
1 su bardağı un
1 çay bardağı tuz
1 adet yumurta
Biraz ılık su
1 çay bardağı haşlanmış nohut
1 kg kemik
Üzerine:
2 kg yoğurt
1
çorba kaşığı tereyağı Yarım çorba kaşığı nane öncelikle köfteyi
hazırlayın. Bunun için kıyma, sümüt, tuz ve karabiberi karıştırın.
Elinizle fındık büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın. Sıvı yağda
hafifçe kızartın. Hamurunu hazırlayın. Un, tuz, yumurta ve suyu
karıştırarak yoğurun. Hamurdan küçük bezeler koparıp oklavayla açın.
Küçük ve ince olacak biçimde kesin. Kemikleri yıkayıp su dolu geniş bir
tencereye koyun. Tuz serpin. Kaynaymca, kemikleri tencereden alın.
Çorbalık hamurları katm. Hamur pişince, köfteleri ve nohutları da
tencereye atın. Arada bir karıştırıp, kaymak tutmasını engelleyin. Daha
sonra tencereyi ocaktan alın. Ilınınca yoğurdu karıştırın. 1 çorba
kaşığı tereyağım tavada eritin. Naneyle karıştırıp, çorbanın üzerinde
gezdirin.