Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 TİRİTLİ KÖFTE tarifi (Malatya)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

TİRİTLİ KÖFTE tarifi (Malatya)  Empty
MesajKonu: TİRİTLİ KÖFTE tarifi (Malatya)    TİRİTLİ KÖFTE tarifi (Malatya)  Icon_minitimePerş. Şub. 03, 2011 12:38 am

TİRİTLİ KÖFTE (Malatya)

1 su bardağı nohut
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı margarin
100 gram kuzu eti
1 çorba kaşığı salça
1 adet soğan
Hamur için:
1 çay bardağı ince bulgur
50 gram çok çekilmiş kıyma
2 adet yumurta
5 çorba kaşığı kıyılmış ceviz
Tuz ve karabiber

öncelikle
bir gece öncesinden 1 su bardağı nohutu derin bir kaba alıp, ıslatın.
Bir gece bu şekilde bekletin. Bol suda haşlayın. 1 tadı kaşığı tereyağı
ve margarini tavada eritip, etleri bu yağda karıştırarak soteleyin.
Yemeklik doğranmış soğan ve 1 çorba kaşığı salçayı ekleyin. Bir miktar
su ilave edip, kısık ateşte iyice pişirin. Tuz ve nohutları da tencereye
ilave edin. Tencereyi ocaktan alın. Hamur için; 1 çay bardağı ince
bulgur ve kıymayı karıştırın. Su ilave edip, yoğurun. Tuzunu ekleyin.
Yoğurmanın sonuna doğru hamura tek tek yumurtaları kırın. Kıymayı
tereyağı ile tavaya alıp, çevirerek kavurun. İçine bir tutam tuz ve
karabiber katın. Soğan ile margarini ayrı tavada kavurun. Daha sonra
ikisini bir tavaya aktarıp, beraberce kavurun. İçine, ikiye ya da dörde
bölünmüş cevizler ilave edin. Yağın donması içi bekletin. Tiritli
köftenin hamurunu ceviz büyüklüğünde açın. İçini hazırlayıp, donmaya
bıraktığınız et ile doldurun. Ayrıca hazırladığınız hamurun bir kısmını
nohut şeklinde yuvarlayıp yemeğe eklemek için hazırlayın. Yemek
piştikten sonra nohut büyüklüğünde hamurlar ve ceviz büyüklüğündeki et
ile doldurulan hamuru yemeğe ekleyin. Sıcak olarak servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
TİRİTLİ KÖFTE tarifi (Malatya)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» içli köfte (MALATYA) tarifi
» Kömbe tarifi (Malatya)
» Peynir helvası tarifi (Malatya)
» KABAK EKŞİSİ tarifi (Malatya)
» TAVŞANLI YUFKA tarifi (Malatya)

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Yerli Yemek Tarifleri :: Dogu yemek Tarfileri-
Buraya geçin: