KUDRET TOPU (Malatya)
MALZEMELER
1 su bardağı irmik
1 su bardağı bulgur
2 yemek kaşığı tarhana
1 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı kıyma
1 çay kaşığı kırmızı biber
2 yemek kaşığı margarin
2-3 diş sarımsak
göz kararı tuz
1 kase yoğurt
HAZIRLANIŞI
Soğanı
kıyın, mixere kıyılmış soğan, irmik, bulgur, tarhana, un, yumurta,
kıyma, eritilmiş tereyağını koyup karıştırın. Karışım köfte kıvamına
gelince ceviz büyüklüğünde toplar yaparak bir tencereye dizin. Baska bir
tencerede kaynar durumda olan suyu bu köftelere katarak
10-15 dakika kaynatın.
Sos hazırlanışı :
Sarimsaği
ezip yoğurtla karıştırın ve köftelerin üstüne dökün. Unutmayın bu
yemeğin tadını veren sarımsaklı yoğurttur bol bol dökmek size kalmış.
Son olarak margarin ile kırmızı pul biberi kavurup köftelerin üzerine
dökün. Bu yemek Malatya ilimize aittir.