Malzemeler 1 kg hamsi 250 gr yeşil biber 3 domates 2 limon 4 diş sarmısak 1 demet maydanoz 5 orta boy kuru soğan 1 çay kaşığı karabiber 1 su bardağı zeytinyağı
HAMSİ TARİFİ Hamsileri ayıklayıp yıkayın. Kılçıklarını çıkarıp süzgece alın. Soğanları ince ince kıyıp, zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Biberleri enlemesine kesip ekleyin. Bir domates ayırıp, kalan domatesleri küp şeklinde keserek karışıma ilave edin. Maydanoz ve sarmısağı ekleyip, tuz ve karabiber ilave edip bir iki dakika karıştırın ve ateşten indirin. Fırın kabına, hamsilerin iç kısmı alta gelecek şekilde dizin. Hazırladığınız iç malzemesini hamsilerin üzerine serin. Bu işlemi hamsiler ve iç malzemesi bitinceye kadar sürdürün. En üste dizdiğiniz hamsilerin sırt kısımları üste gelmeli. Ayırdığınız domatesi ve bir limonu dilimleyip üzerini süsleyin. Diğer limonun suyunu sıkıp üzerine gezdirin. Fırında yarım saat pişirip, soğuk servis yapın.