Malzemeler 4 tuzlu domates 250 gr tuzlu taze fasulye 1 yemek kaşığı margarin TUZLU KAVURMA TARİFİ Domates ve taze fasulyeyi bir gün önceden salamuradan çıkarın ve suda beklettin. Yağı kızdırın. Malzemeyi yağa atarak kavurun. Soğuk veya sıcak olarak servis yapın.
Tuzlu domates ve taze fasulyenin yapılışı 1 kg malzemeye 1 çay fincanı kaya tuzu hesabıyla domatesleri büyük büyük, taze fasulyeleri de küçük küçük doğrayarak bir kavanoza yerleştirin. Üzerine kaya tuzunu ekleyin, ağzını kapatm. Birkaç gün sonra bu malzemeler sulanmaya başlayacaktır. Eğer sulanmazsa, bir miktar su ekleyebilirsiniz. Kışın kullanılan tuzluyu, yemeden önce 1 gün süreyle bol suda bekletmeniz gerekiyor.