Kaynağı bilinmeyen bir anne tarifi daha…aynı zamanda eski yılın son tarifi de...
Bu malzemeler ile 50 adet tuzlu simit elde ediliyor. Kandillerde de yapılabilecek bir alternatif.
Malzemeler
- ½ paket margarin
- 1 fincan yoğurt
- 1 fincan sıvıyağ
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay k. tuz
- 1 tatlı k. şeker
- ½ paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (yaklaşık 4,5-5 sb)
Üzeri için
Yapılışı
Tüm malzemeleri yumurta sarısı hariç karıştırma kabına alıp karıştırın.
Aldığı kadar un ekleyip yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Yarım saat kadar dnlendirdikten sonra halka şekli verip önce yumurta
akına daha sonra susama batırın. Hafif yağlanmış tepsiye çok az aralıklı
yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 C fırında hafif pembeleşinceye kadar
pişirin.