Aşçı Admin
Mesaj Sayısı : 2102 Kayıt tarihi : 25/01/11
| Konu: Bomba Kek Tarifi Salı Şub. 01, 2011 9:41 pm | |
| Malzemeler 6 Adet yumurta 6 Kahve fincanı un 6 Kahve fincanı tozşeker 3 Çorba kaşığı kakao 2 Adet muz Kreması için : 7 Çorba kaşığı tozşeker 6 Çorba kaşığı mısır nişastası 3 Çorba kaşığı un 1 Litre süt 6 Çorba kaşığı hizdistancevizi Yarım paket margarin Hazırlanışı
- Yumurta ile şekeri çırpın.
- Unu ilave edip, çırpmaya devam edin.
- Hamuru ikiye ayırın.
- Ayrılan hamurlardan birini yağlı kağıt serilmiş tepsinin yarısını kaplayacak şekilde enlemesine dökün.
- Diğer hamurun yarısına da 3 çorba kaşığı kakaoyu koyup, karıştırın ve aynı şekilde pişirin.
- 170 dereceli fırında pişirin.
- Fırından alıdığınız pandispanyaları sade kek alta, kakaolu kek üste gelecek şekilde yerleştirin.
- Pandispanyalar sıcakken bir kenarına 2 adet muz koyup, rulo şeklinde sarın.
- Ruloları yuvarlak dilimleyip, birkaç tanesini ayırın.
- Kalanını yuvarlak ve derin bir kaba ortası alçak, kenarları dolu olacak biçimde sıkıca bastırıp, dizin.
- Bu arada tozşeker, mısır nişastası, un ve sütü çırpıp, muhallebi kıvamında pişirin.
- Ocaktan aldığınız kremayı hindistanceviziyle 5-10 dakika çırpın.
- Daha sonra margarini ekleyip, çırpmaya devam edin.
- Ilık kremayı kek dilimlerinin ortasına dökün.
- Ayırdığınız birkaç yuvarlak dilim ile kremanın üzerini kapatın.
- Yarım saat buzlukta bekletin.
- Daha sonra buzdolabına koyup, bir gece bekletin.
- Ters çevirip, dilimleyerek servis yapın.
Bomba Kek yemeği tarifi | |
|