Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 Profiterol Tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Profiterol Tarifi   Empty
MesajKonu: Profiterol Tarifi    Profiterol Tarifi   Icon_minitimeSalı Şub. 01, 2011 9:03 pm

Malzemeler

1 Su Bardağı Su

1 Su Bardağı Un

125 gr Margarin

3 Adet Yumurta


Kreması İçin

2,5 Su Bardağı Süt

3 Yemek Kaşığı Un

1,5 Çay Bardağı Şeker

1 Adet Yumurta

1 Paket Vanilya


Üzeri İçin: 1 paket hazır çikolata sosu ya da benmari usulü eritilmiş 80 gr bitter çikolata

Hazırlanışı


  • Küçük bir tencereye 1 su bardağı suyu ve margarini koyarak kaynatın.
  • Daha sonra 1 su bardağı unu ekleyerek iyice karıştırın. 2-3
    dakika karışımı sürekli karıştırarak pişirin. Ocağı kapatarak 10-15
    dakika hamurun soğumasını bekleyin.
  • Hamur biraz dinlendikten sonra 3 adet yumurtayı hamura
    yedirmelisiniz. Ancak yumurtaları teker teker hamura kırın ve birini
    iyice yedirmeden diğer yumurtayı kırmayın. Yumurtaları hamura iyice
    yedirdikten sonra yapışkan bir hamur elde edeceksiniz.
  • Hamurun kabarması için iyice karıştırmış olmanız gerekiyor.
  • Yumurtaları yedirdikten sonra hamuru 10 dakika dinlendirin.
  • Yağlanmış tepsiye, kaşık yardımı ile hamurdan ceviz
    büyüklüğünde parçalar alarak aralarında 2-3 cm boşluk bırakarak tepsiye
    dökün.
  • Daha önceden 180 derecede ısıttığımız fırında hamuru üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin.
  • Hamurlar piştikten sonra kremasını hazırlayın. Vanilya hariç
    diğer malzemeleri bir tencereye koyarak kremayı pişirin. Kremayı ocaktan
    aldıktan sonra vanilyasını ekleyerek karıştırın.

  • Profiterolün pişen hamurlarını ikiye bölerek ya da varsa krema sıkma torbası ile içlerini krema ile doldurun ve tepsiye dizin.
  • Tüm profiterolleri doldurduktan sonra üzerine çikolata sosunu ya da benmari usulü erittiğiniz çikolatayı gezdirin.
  • Profiterolünüz servise hazır....

  • Not:Benmari usulü çikolatayı eritmek için çikolatayı ısıya
    dayanıklı bir kaba koyarak kabınızı kaynamakta olan suyun içine
    koyuyorsunuz. Çikolata su ile temas etmeyecek şekilde. Çikolata sıcak
    sudan aldığı ısı ile eriyecektir.





Profiterol Tarifi yemeği tarifi
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
Profiterol Tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Profiteröl tarifi
» YALANCI PROFİTEROL TARİFİ
» Kolay Poğaça Tarifi Tarifi
» KUP JAK tarifi
» Hindistancevizli Kek I Tarifi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Tatlı Pasta Çeşitleri :: Fransız Pasta Tarifleri-
Buraya geçin: