Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav |
,
http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age
|
| | Profiterol Tarifi | |
| | Yazar | Mesaj |
---|
Aşçı Admin
Mesaj Sayısı : 2102 Kayıt tarihi : 25/01/11
| Konu: Profiterol Tarifi Salı Şub. 01, 2011 9:03 pm | |
| Malzemeler 1 Su Bardağı Su 1 Su Bardağı Un 125 gr Margarin 3 Adet Yumurta Kreması İçin 2,5 Su Bardağı Süt 3 Yemek Kaşığı Un 1,5 Çay Bardağı Şeker 1 Adet Yumurta 1 Paket Vanilya Üzeri İçin: 1 paket hazır çikolata sosu ya da benmari usulü eritilmiş 80 gr bitter çikolata Hazırlanışı
- Küçük bir tencereye 1 su bardağı suyu ve margarini koyarak kaynatın.
- Daha sonra 1 su bardağı unu ekleyerek iyice karıştırın. 2-3
dakika karışımı sürekli karıştırarak pişirin. Ocağı kapatarak 10-15 dakika hamurun soğumasını bekleyin.
- Hamur biraz dinlendikten sonra 3 adet yumurtayı hamura
yedirmelisiniz. Ancak yumurtaları teker teker hamura kırın ve birini iyice yedirmeden diğer yumurtayı kırmayın. Yumurtaları hamura iyice yedirdikten sonra yapışkan bir hamur elde edeceksiniz.
- Hamurun kabarması için iyice karıştırmış olmanız gerekiyor.
- Yumurtaları yedirdikten sonra hamuru 10 dakika dinlendirin.
- Yağlanmış tepsiye, kaşık yardımı ile hamurdan ceviz
büyüklüğünde parçalar alarak aralarında 2-3 cm boşluk bırakarak tepsiye dökün.
- Daha önceden 180 derecede ısıttığımız fırında hamuru üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin.
- Hamurlar piştikten sonra kremasını hazırlayın. Vanilya hariç
diğer malzemeleri bir tencereye koyarak kremayı pişirin. Kremayı ocaktan aldıktan sonra vanilyasını ekleyerek karıştırın.
- Profiterolün pişen hamurlarını ikiye bölerek ya da varsa krema sıkma torbası ile içlerini krema ile doldurun ve tepsiye dizin.
- Tüm profiterolleri doldurduktan sonra üzerine çikolata sosunu ya da benmari usulü erittiğiniz çikolatayı gezdirin.
- Profiterolünüz servise hazır....
- Not:Benmari usulü çikolatayı eritmek için çikolatayı ısıya
dayanıklı bir kaba koyarak kabınızı kaynamakta olan suyun içine koyuyorsunuz. Çikolata su ile temas etmeyecek şekilde. Çikolata sıcak sudan aldığı ısı ile eriyecektir.
Profiterol Tarifi yemeği tarifi | |
| | | | Profiterol Tarifi | |
|
Similar topics | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |
|