Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

Paylaş
 

 Pazı Sarması Tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı

Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Pazı Sarması Tarifi Empty
MesajKonu: Pazı Sarması Tarifi   Pazı Sarması Tarifi Icon_minitimeSalı Şub. 01, 2011 12:30 am

Malzemeler

1 Kilo pazı yaprağı

1 Adet soğan

Yarım su bardağı bulgur

300 gr kıyma

1 Çorba kaşığı salça

Yarım demet maydanoz

Yarım demet dereotu

2 Çorba kaşığı margarin

Tuz, karabiber, kırmızı biber, kimyon


Hazırlanışı


  • Ön hazırlık olarak bulgurlara sıcak su dökün ve ağzını kapatıp, bulgurların şişmesini sağlayın.
  • Pazı yapraklarını sıcak suya batırıp, 1-2 dakika bekletin ve çıkarın.
  • Suyunu süzün.
  • Soğanı küçük küçük doğrayıp, yağda hafifçe pembeleştirin.
  • Büyükçe bir kap içine küçük doğranmış soğanı, kıymayı, bulguru,
    salçayı, kıyılmış maydanozu, dereotunu, tuzu, karabiberi, kırmızı
    biberi ve kimyonu ekleyip yoğurun.
  • Pazı yapraklarına bu malzemeyi yerleştirip, sarın ve tencereye aralıksız dizin.
  • Pazı sarmalarının üzerini hafifçe aşacak kadar sıcak su ekleyin.
  • Porselen bir tabağı ters çevirip, sarmaların üzerine kapatın.
  • Tencerenin ağzını örtüp kısık ateşte pişirin.
  • Arzuya göre yoğurt ile birlikte servis yapın.





Pazı Sarması yemeği tarifi
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://asci.forum.st
 
Pazı Sarması Tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Yerli Yemek Tarifleri :: Dolma Ve Sarma Tarifleri-
Buraya geçin: