1 kalamar 1 şişe bira 1 su bardağı un Tuz-karabiber
2 bardak kızartma yağı 1 ölçü tartar
Yapılışı:
1. Balığın içindeki mürekkep torbasını çıkartıp iyice yıkayın. Bir santim genişliğinde, eninde dilimler bölün. 2. Kalamarı önce tuzlayıp biberleyin; üzerini örtecek kadar bira içinde 2 saat bekletin. Biradan çıkarttıktan sonra una bulayarak unlu bir tepsiye alın. 3. Kalamarları kızgın yağın içerisine atarak açık pembe renkte kızartıp kağıt üzerine çıkartın. İçine dantel kağıt yayılmış servis tabağına alın ve tartar sosla servis yapın. Not: Kalamar, mürekkepbalığının bir türüdür. En irileri 30 cm olup, 8 ayağı vardır. Eti çok lezzetlidir.