Arpa şehriyeli bulgur pilavı & kağıtta balık & ıspanak
Pilav için malzemeler
½ bardak arpa şehriye
1 bardak pilavlık bulgur
3 kaşık sıvıyağ
Tuz
2 bardak su
Hazırlanışı
Şehriyeyi
sıvıyağ da kavurun bulguru ekleyip 5-10 dakika daha kavurmaya devam
edin. Suyunu ve tuzunu ekleyip altını kısın. Kısık ateşte suyunu çekene
dek pişirin, Ocağın altını kapatıp en az 30 dakika kadar Demlenmeye
bırakın.
Ispanak kavurması
2 kuru soğan
2 bağ ıspanak temizlenmiş ve doğranmış
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
Kuru
soğanları zeytinyağda pembeleşinceye dek kavurun (Benim gibi soğan,
sarımsak sevmeyen bir eşiniz varsa soğanları çıkarmak zorunda
kalacaksınız demektir). Ispanağı, tuz ve karabiberi ekleyin. Ispanak
ӧlünce ocağın altını kapatın. Taze yoğurt ile ikram edin.
Kağıtta balık
5 balık filetosu
Tuz
Karabiber
Toz biber
1 adet ezilmiş sarımsak
1 kase Mantar
1 kase ceri domates
Maydanoz yaprakları
2 kaşık zeytin yağı
Yağlı kağıt
Balıkları;
zeytin yağı, tuz, karabiber, toz biber ve sarımsakla marine edin.
Herbir yağlı kağıt parçasına bir adet balık, mantar, ceri domates ve
maydanoz yaprakları koyup kağıdı sıkıca kapatın. Fırında 30 dakika kadar
pişirin. Bulgur pilavi ve ıspanak ile servis edin. Tabiki arzuya gore
baliga yakisabilecek baska sebzeler de kullanabilirsiniz.
zaman:
15:17
0
yorum
Bu kayda verilen bağlantılar
Etiketler:
Ana yemekler,
Bulgur İşleri
),
Deniz Ürünleri,
Diyet Yemekleri,
Menüler,
Pilavlar,
Vejeteryan,
Zeytinyağlılar
07 Eylül 2007 Cuma
Fırında tavuk
Maaile sevdiğimiz sınırlı menülerden biri… yani yemek konusunda nadir ortak noktalarımızdan…
Malzemeler
1 kg tüm tavuk parçaları
2 y. kaşığı sıvıyağ
1 y. kaşığı salça
Tuz, karabiber
1 y. Kaşığı Kuru maydanoz
1 diş Sarımsak doğramış
1 bardak su
Bir büyük domates dilimlenmiş
10 küçük sivri biber
HazırlanışıTavuk parçalarını bir
tatlı kaşığı tuz ve 2 bardak suyla haşlayıp süzün. Borcama yerleşririn
üzerine salça, sıvıyağ, kuru maydanoz, tuz, karabiber, 1, 5 bardak su ve
sarımsağı karıştırarak hazırladığınız sosu gezdirin. En üste de soyulup
dilimlenmiş domates dilimleri ve çekirdekleri temizlenmiş biberleri
yerleştirin 25 dk aliminyum folyo ile sarılı halde, 10 dk da üzeri açık
pişirin.
zaman:
19:04
3
yorum
Bu kayda verilen bağlantılar
Etiketler:
Ana yemekler,
Bulgur İşleri
),
Et Yemekleri,
Menüler,
Pilavlar
31 Ağustos 2007 Cuma
Sebzeli bulgur pilavı & Sebzeli Et
Malzemeler
2 bardak pilavlık iri bulgur
2 yeşil biber ince doğranmış
1 kuru soğan yemeklik doğranmış
1 adet domates, soyulup doğranmış
1 büyük patates küp doğranmış
2 kaşık sıvı yağ
3 bardak sıcak su
Tuz
HazırlanışıSoğanı
sıvıyağda iyice sote edin. Biberleri ekleyip sote etmeye devam edin.
Patatesleri ekleyip bir kaç kez karıştırın tencerenin kapağını kapayıp
bir iki dakika papateslerin yumuşamasını sağlayın hemen domatesleri
ekleyip çevirin. Bulguru ilave edip karıştırın sıcak suyu/tavuk yada et
suyu gezdirip kısık ateşte bulgur suyu çekene dek pişirin.
Sebzeli Et haşlama Malzemeler1 kg kemiksiz dana eti
1 bardak bezelye
1 bardak küp doğranmış havuç
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı Etleri
büyük parçalar halinde doğrayıp düdüklü tencereye koyun 2 su bardağı su
tuz ve karabiber ekleyip kaynadıktan sonra 5 dk pişirip altını kapatın
oda sıcaklığına gelip kapağını açtıktan sonra bezelye ve havuçları da
ekleyip 10 dk yahut sebzeler yumuşayıncaya dek kapağını kapamadan
pişirin