Arpa şehriyeli bulgur pilavı & kağıtta balık & ıspanak
Pilav için malzemeler
½ bardak arpa şehriye
1 bardak pilavlık bulgur
3 kaşık sıvıyağ
Tuz
2 bardak su
Hazırlanışı
Şehriyeyi
sıvıyağ da kavurun bulguru ekleyip 5-10 dakika daha kavurmaya devam
edin. Suyunu ve tuzunu ekleyip altını kısın. Kısık ateşte suyunu çekene
dek pişirin, Ocağın altını kapatıp en az 30 dakika kadar Demlenmeye
bırakın.
Ispanak kavurması
2 kuru soğan
2 bağ ıspanak temizlenmiş ve doğranmış
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
Kuru
soğanları zeytinyağda pembeleşinceye dek kavurun (Benim gibi soğan,
sarımsak sevmeyen bir eşiniz varsa soğanları çıkarmak zorunda
kalacaksınız demektir). Ispanağı, tuz ve karabiberi ekleyin. Ispanak
ӧlünce ocağın altını kapatın. Taze yoğurt ile ikram edin.
Kağıtta balık
5 balık filetosu
Tuz
Karabiber
Toz biber
1 adet ezilmiş sarımsak
1 kase Mantar
1 kase ceri domates
Maydanoz yaprakları
2 kaşık zeytin yağı
Yağlı kağıt
Balıkları;
zeytin yağı, tuz, karabiber, toz biber ve sarımsakla marine edin.
Herbir yağlı kağıt parçasına bir adet balık, mantar, ceri domates ve
maydanoz yaprakları koyup kağıdı sıkıca kapatın. Fırında 30 dakika kadar
pişirin. Bulgur pilavi ve ıspanak ile servis edin. Tabiki arzuya gore
baliga yakisabilecek baska sebzeler de kullanabilirsiniz.