Izgara hindi pirzola & Arpa şehriyeli pilavMalzemelerHindi Izgara için4 hindi pirzola
1 kuru soğan, rendelenmiş
2 sarımsak, rendelenmiş
Tuz
Karabiber
Tatlı Toz kırmızı biber
Kimyon
Sıvıyağ
HazırlanışıPirzolaları rendelenmiş soğan, sarımsak, baharatlar ve
yeterince sıvıyağı ekleyerek marine edin. Bir gece böylece buzdolabı
poşetinde bekletin.
Izgaranızı ısıtıp pirzolaları yerleştirin. Her iki tarafları kızarıp
mangal izleri çıkana dek pişirin. Sevdiğiniz bir pilav ve salata
çeşidiyle servis edin.
Arpa şehriyeli pirinç pilavı
Malzemeler
1 su bardağı jasmine pirinç
1/3 s.b. arpa şehriye
Tavuk suyu veya su (yaklaşık 1,5-2 s.b.)
Sıvıyağ veya tereyağ
Tuz
HazırlanışıSıvıyağ (veya tereyağ) tencereye alıp kızdırın. Şehriyeyi
ekleyip kızarıncaya dek kavurun. Ayıklanmış, yıkanmış ve iyice süzülmüş
pirinci ekleyip kavurmaya devam edin. Pirinçler tamamen kavrulup
kuruyunca tavuk suyunu ilave edip tuzunu ayarlayın. Kısık ateşte
pirinçler uzayıp şişene dek pişirin. Altını kapattıktan sonra 20 dakika
demlendirin. Sıcak servis edin.