Ispanaklı PizzaSiyah Zeytinli PizzaMantarlı PizzaVejeteryan Pizzalar
Hamur ölçüsü ve domates sosu miktarı tek büyük bir pizza içindir, bütün
üç pizza için yeterli gelmeyebilir. Aynı hamur ve domates sosu
ölçülerini kullanarak herhangi bir çeşit pizza hazırlayabilirsiniz. Benim gibi ince hamurlu (thin crust) pizzalardan hoşlanıyorsanız,
çok ince açtığınız takdirde aşağıdaki hamur miktarı ve domates sosu bir
large bir de medium pizza tepsisine yeterli oluyor.Ispanaklı, mantarlı ve zeytinli pizzalar
Malzemeler1 su b. Ilık su
1 tatlı k. Şeker
1 tatlı k. Kuru maya
1 tatlı k. Tuz
2 y.k. zeytinyağ
Aldığı kadar un yaklaşık (2-2.5 s.b.)
Üst malzemeleri
Zeytinli pizza için1 kase kadar dilimlenmiş zeytin
1 kase rende kaşar peyniri
Ispanaklı pizza için1 bağ ıspanak, temizlenip doğranmış
1 kase rende kaşar peyniri
4-5 kaşık ufalanmış beyaz peynir
Mantar (isteğe bağlı)
Mantarlı pizza için1 kase kaşar peynir rendesi
1 kase dilimlenip kavrulmuş mantar
Domates sosu için1 kase kadar domates püresi
3 y.k. zeytinyağ
3 y.k. su
1 diş sarımsak, ezilmiş
Tuz
1 çay kaşığı Kuru fesleğen
Karabiber
HazırlanışıHamuru mayalayıp sıcak bir yerde dinlendirin. Bu arada domates sosu
hazırlamak için domates püresi, sarımsak,zeytinyağ, su, tuz, karabiber,
ve kuru fesleğeni bir kasede karıştırıp hazır hale getirin.
Ispanaklı pizza için elinizi yada hamuru hafif (2 y. k.) zeytinyağ ile
yağlayıp yine hafif yağlanmış büyük pizza tepsisine incecik yayın.
Üzerine yeterince hazırladığınız domates sosundan gezdirin.
Mantar, beyaz peynir ve doğranmış ıspanakları sırayla yayın. Kaşar
peyniri rendesinin çok azını da serpip, önceden ısınmış 180 C Fırında 10
dakika, ıspanaklar solana dek pişirin. Çıkarıp kaşar rendesinin kalnını
serpip tekrar fırınlayın. Kaşar eriyene dek bekletin. Pizzanız servise
hazır.
Mantarlı ve zeytinli pizzalar için de hamuru ve domates sosunu
hazırlayıp üzerine zeytinli yapıyorsak kaşar peynirinden sonra zeytin
dilimleri, mantarlı hazırlıyorsak mantar dilimleri yerleştirip
fırınlayalim.