Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 Tatar Çorbası

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Tatar Çorbası Empty
MesajKonu: Tatar Çorbası   Tatar Çorbası Icon_minitimeÇarş. Ocak 26, 2011 6:30 pm










Tatar Çorbası Tatar%20corbasi%20%284%29


Tatar Çorbası Tatar%20corbasi




Tatar Çorbası




Adana
mutfağına has mantı benzeri hamur çorbalarından olan tatar çorbası
soğuk kış günlerinin vazgeçilmezlerindendir. Yalnızca kapatma şekli
mantıdan farklı olan Tatar, yine mantı gibi çorba şeklinde yahut
haşlandıktan sonra sarımsaklı yoğurt sosu ile de ikram edilebilir.
Yapımı zor tüketilmesi
çok kolay olan ana yemeklerdendir:)) En büyük özelliği mantı gibi çok
küçük hazırlanması. Benim kasem çok küçük olduğu için sanki tatarlar
büyük yapılmış gibi gözüküyor.





Malzemeler

Tatar Çorbası Manti%20%285%29Hamuru için



2 Bardak un
Tuz
Su


Çorbanın sosu

Sıvıyağ
1 y.k biber salçası
1 y.k domates salçası
Tuz
Karabiber
Kuru nane
Toz biber
1 kase Haşlanmış nohut


İç harcı için

100 gr kıyma
1 kuru soğan
1 y.k salça
Tuz
Karabiber


Hazırlanışı
Hamur malzemelerini karıştırıp sertçe bir hamur elde edin.
Üzerini bir bezle örtüp dinlendirin. Buarada kıyma harcı için, soğanı
incecik kıyıp diğer malzemelerle birlikte karıştırma kabına alıp güzelce
karıştırın.


Hamuru beze yapıp sırayla
incecik açmaya başlayın. Hamur malzemerinden yalnızca bir beze çıktığı
için bezelere ayırın diyemicem. Ama geniş aileler için hazırlanıyorsa
elbette malzemeler iki katına çıkarılacağı için hamur da muhtemelen
bezelere ayrılacak kadar bereketli olacaktır.


Açtığınız bezeyi mantı hamuru
keser gibi küçük karelere kesip içlerine kıyma harcından koyup üçgen
muska şeklinde kapatın. Kapatma işlemi tamamen değil de kısmen
kenarlarını yapıştırıp uç kısmını açık bırakma şeklinde olursa daha iyi
olur. Böylece hem kıyma harcınızın da piştiğinden emin olursunuz hem
tatarlarınızın dağılma olasılığı ortadan kalkar.


Hamur kapatma işlemi bitince
derince bir tencereye yeterince su koyup kaynatın. Kaynayan suya az
sıvıyağ veya zeytinyağ ekleyin ki hamurlarınız yapışmasın. Tatarları
suya atıp 15-20 dakika haşlayın. Haşlanmış nohutu ilave edin.


Başka bir tavada sosunu
hazırlamak üzere, sıvıyağda salçaları, toz biberi ve naneyi yakıp
çorbanızın üzerine gezdirin. Tuzunu, karabiberini ve suyunu ayarlayıp
altını kapatın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
Tatar Çorbası
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Tatar Çorbası Tarifi
» KUŞ ÇORBASI
» Ezo gelin çorbası
» Yayla Çorbası
» OSMANLI ÇORBASI

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Yerli Yemek Tarifleri :: Çorba Tarifleri-
Buraya geçin: