Ezo gelin çorbası
Malzemeler
¾ kupa dolusu kırmızı mercimek
2 yemek kaşığı pirinç
2 yemek kaşığı bulgur
2 yemek kaşığı tel şehriye
1 orta boy patates
2 orta boy havuç
1 büyük soğan
Tuz
Karabiber
Kuru nane
Zeytin yağı
15 bardak Su veya etsuyu
Pulbiber (isteğe bağlı)
Hazırlanışı
Pirinci, bulgur ve tel şehriyeyi çok az su ile ayrı bir kapta pişirip
bir kenarda bekletin. Yıkanmış Mercimeği düdüklü tencereye (veya normal
bir tencereye sadece normal tencerede pişme süresi biraz uzuyor) alın.
içine soyulup küp doğranmış havuç, soğan, patates ve 5 bardak suyu ilave
edin. Kapağı kapatın. Kaynadıktan sonra 15 dakika kadar daha orta ısıda
bırakın.
Altını kapatıp soğumasını bekleyin. Süzüp yahut el blendirindan geçirip
su veya et suyu ilavesi artı önceden pişirdiğiniz pirinç, bulgur ve
şehriyeyi ekleyip bir taşım daha kaynatın.
Son olarak Zeytinyağı, tuz, karabiber ve kuru nane ekleyip, ikram
etmeden önce üzerini pulbiber ile süsleyin. Yağı ve naneyi küçük bir
tavada kızdırıp çorbanın üzerine de gezdirebilirsiniz.