Bu
miktar ile 6-8 adet burger çıkıyor. köftelerin büyüklüğüne göre rakam
değişecektir. Benim hamburger ekmeklerim küçük olduğu için köftesini de
nispeten küçük tutmak zorunda kaldım ama sizin ekmekleriniz büyükse daha
iri köfteler hazırlamak durumunda kalabilirsiniz ekmeği ile orantılı
olması açısından ...
Malzemeler 500 gr tavuk kıyması
1 yumurta
2 çorba k. dolusu köfte baharatı
2 y.k (bread crumbs) ekmek ufağı
Bir tutam maydanoz
1 y.k salça (isteğe bağlı)
1 adet küçük soğan (rendelenmiş)
1-2 y.k Zeytinyağı
Garniture
Domates dilimleri,
Marul yaprakları
Ketçap
Turşu dilimleri
Mor soğan halkaları
4 orta boy patates
HazırlanışıKarıştırma
kabına kıymayı alın. Üzerine ekmek ufağı, zeytinyağ, köfte baharatı,
yumurta, salça, kıyılmış maydanoz, rendelenmiş soğan ilave edip hepsini
elle yoğurup köfte harcı elde edin. Köfte harcından cevizden büyük
parçalar alıp irice avuç içi kadar hamburger köftesi yapın.
Teflon
tavada az yağda yahut ızgarada altı ve üstü kızarana kadar pişirin.
Hamburger ekmeğine koyup marul, domates dilimleri, mor soğan, turşu ve
ketçapla zenginlestirin. Patatesleri soyup kızartmalık doğrayın. Kızgın
yağda kızartıp tavuk burgerle birlikte servis yapın.