Tavuk çöp şiş malzemeler
2 tavuk göğsü
1 kase kiraz domates
1 kase kırmızı arpacık soğanı
1 kase doğranmış yeşil biber
Marinesi için 1 kuru soğan, rendelenmiş
1 diş sarımsak, rendelenmiş
1 y.k. salça
Tuz
Karabiber
Zeytinyağ
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
HazırlanışıTavuk göğüslerini küp küp kebaplık
doğrayın.Zeytinyağ, rendelenmiş soğan, sarımsak ve baharatları
karıştırıp tavukları marine edin. Dolapta pişirme öncesi birkaç saat
dinlendirin.
Ben bir karış uzunluğunda çöp şişler kullandım.
Kullanmadan önce şişlerinizi, metal şiş kullanacaksanız yağlayın; benim
gibi çöp şiş tercih ediyorsanız birkaç saat önceden suya ıslayın.
Böylece etleriniz metal şişlere yapışmayacak; çöp şişleriniz de
yanmayacaklardır.
Tavukları, doğranmış tatlı yeşil biberleri, kiraz
domates ve arpacık soğanları sırayla şişlere geçirip önceden ısınmış
mangalda veya benim yaptığım gibi ocak üstü ızgarada (grill de) ızgara
izleri çıkıp tavuklar tamamen beyazlaşana dek pişirin.