Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 Sashimi Tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Sashimi Tarifi Empty
MesajKonu: Sashimi Tarifi   Sashimi Tarifi Icon_minitimeCuma Şub. 18, 2011 3:26 pm

Malzemeler


  • Japon hardalı Wasabi veya acı hardal
  • Japon soya sosu veya soya sosu
  • 1 adet kırmızı turp
  • 1 adet orta boy havuç
  • 500 gr. balık (somon veya ton veya levrek ya da lagos balığı olabilir)



Yapılışı

Çiğ balığın derisini çıkarın, ikiye
bölerek kılçığını atın. Yani fileto olarak hazırlayın. Temizlediğiniz
balığın iki parçasını üst üste koyarak derin dondurucuya koyun. Balık
tamamen donunca, keskin bir bıçakla yarım santim kalınlığında dilimler
halinde kesin.



Sonra da balık dilimleri çözülünce servis tabağına yanyana dizin. Havucu
ve turbu uzun ince, kibrit çöpü gibi şeritler halinde kesip, servis
tabağına koyarak yanında wasabi ve soya sosu ile servise sunun.



Not: "Sashimi"; Sushi benzerinde bir yemek, tek farkı içinde pirinç olmaması ve soya sosu konularak yenmesidir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
Sashimi Tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Sashimi Sushi
» Kolay Poğaça Tarifi Tarifi
» Hindistancevizli Kek I Tarifi
» KUP JAK tarifi
» Samfıredo Kek tarifi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Dünya Global Mutfak :: Japon Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: