Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  TakvimTakvim  SSSSSS  AramaArama  Üye ListesiÜye Listesi  Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

Paylaş
 

 Samfıredo Kek tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı

Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Samfıredo Kek tarifi Empty
MesajKonu: Samfıredo Kek tarifi   Samfıredo Kek tarifi Icon_minitimePtsi Şub. 14, 2011 5:59 pm

Samfıredo Kek tarifi Kektop2

Malzemeler


Toz Badem 200 gr



Yumurta 5 Ad.



Pudra Şeker 200 gr



Harcı için



Tereyağ 250 gr



Pudra Şeker 100 gr



Bitter Çikolata 400 gr



Toz Kremvvit 40 gr



Kanyak 2 CI



Yumurta 5 Ad.



Yaprak Çöle 2 Ad.



Kekin Sosu İçin :



Su 300 gr



Toz Şeker 15 c



Ekspresso Kahve 40 gr





Hazırlanışı

İTALYAN MUTFAĞINDAN

SAMFIRADO KEK 10 PAX

Kekin Hazırlanışı : Yumurta ve pudra şekeri mikser ile
kabartılır. Toz badem ile karıştırılarak tepsiye dökülür.18 derece
ısıtılmış fırında 10 dakika pişirilir.Daha sonra soğumaya bırakılır.

Harcın Hazırlanışı : İlk olarak Tereyağ,, Pudra şekeri mikser ile
karıştırılır.Ardından çikolata ile karıştırmaya devam edilir.Sonra
yumurtanın kabarması mikser ile sağlanır.Toz kremvit yumurta ile
karıştırılarak, yaprak çöle eritilir.Karıştırılan harç hazır hale
getirilir.

Kek ekmeği sosa batırılarak kalıba yerleştirilir.Harç kekin yarısına
kadar doldurulur.Tekrardan pat kek sosa batırılır .harç koyulur ve
dolaba atılır. İki saat dolapta bekletilir.Karamela sos ile servis
edilir.



Bize bu tarifi İstanbuldan yollayan Ercan beye teşekkür ederiz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://asci.forum.st
 
Samfıredo Kek tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Tatlı Pasta Çeşitleri :: İtalyan Tatlı Tarifleri-
Buraya geçin: