Aşçı Admin
Mesaj Sayısı : 2102 Kayıt tarihi : 25/01/11
| Konu: Palamut Balığı Köftesi Tarifi Perş. Şub. 17, 2011 8:15 pm | |
| Malzemeler : | Hazırlanış : | 2 adet palamut balığı 2 baş soğan 2 dilim bayat ekmek 3 adet yumurta 1 küçük demet maydanoz 2 fincan zeytinyağı Yeteri kadar tuz, karabiber 1 çay bardağı un | Palamutlar temizlenir. 1 adet soğan dört parçaya bölünerek bolca su içerisinde iyice haşlanır. Balıklar sudan alınıp etleri kılçıklarından ayrılır. Buna ıslatılmış, suyu sıkılmış ekmek içi, rendelenmiş soğan, 1 yumurta, tuz, karabiber ve kıyılmış maydanoz katılarak iyice yoğrulur. Yoğrulan bu karışımdan cevizden büyük parçalar alınıp avuç içinde yuvarlak köfteler yapılarak una bulanır. Kalan iki yumurtayı çırpılır. Una bulanmış köfteler yumurtaya bulanıp kızdırılmış yağda tavanın sapından tutup sallayarak kızartılır. Yanında soğan, maydanoz ile servise sunulur. |
| |
|