Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 Bitlis Köftesi tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Bitlis Köftesi tarifi Empty
MesajKonu: Bitlis Köftesi tarifi   Bitlis Köftesi tarifi Icon_minitimePerş. Şub. 03, 2011 12:35 am

Bitlis Köftesi

3 soğan
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 kahve fincanı pirinç
3.5 su bardağı su
Yarım nar
2 su bardağı ince bulgur
350 gr iki kez çekilmiş yağsız kıyma
1 yumurta
2 tatlı kaşığı tuz
Karabiber
Kırmızı tozbiber

1.
Soğanları soyup ince ince doğrayın. Sıvıyağın yarısını tencereye alıp
soğanı pembeleştirin. Pirinci yıkayıp süzün. Kavrulmakta olan soğana
ekleyip bir iki kez karıştırın 1 bardak kadar sıcak su ve yarım tatlı
kaşığı tuz ekleyin, karıştırın. Suyunu çekinceye kadar 10-15 dakika
pişirip ocaktan alın. Nar taneleri ve karabiberi ekleyip karıştırın.
2. Bulguru geniş bir kaba alıp üzerine 1 su bardağı soğuk su serperek ıslatın. Üzerini kapatıp 10 dakika bekletin.
3.
Kıyma, yumurta ve 1 tatlı kaşığı tuzu bulgura ilave edip iyice pekişene
kadar 15-20 dakika yoğurun. Top şekline getirin, üzerine nemli bez
örtüp 10 dakika bekletin.
4. Elinizi ıslatarak köfte harcından ceviz
büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Köftelerin ortasını
çukurlaştırarak içine hazırladığınız pirinçli karışımdan doldurup içli
köfte şeklinde kapatın.
5. Kalan suyu tencerede kaynatın. Köfteleri
delikli süzgece (kevgire) alın. Süzgeci suya değmeyecek şekilde
tencerenin üzerine yerleştirip kapağını kapatın. Köfteleri kaynayan
suyun buharında 25-30 dakika kadar pişirin.
6. Köfteleri servis tabağına alın. Haşlama suyuna kalan yağı ve kırmızı tozbiberi ekleyip birkaç dakika kaynatın.
7. Sosu köftelerin üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
Bitlis Köftesi tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Ayvanet tarifi (Bitlis)
» Şirin kayganak tarifi (Bitlis)
» Şeker Helvası tarifi (Bitlis)
» Ciğer Tablaması tarifi (Bitlis)
» HARPUT KÖFTESI tarifi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Yerli Yemek Tarifleri :: Dogu yemek Tarfileri-
Buraya geçin: