HARPUT KÖFTESI
MALZEMELER
1 paket köftelik bulgur
1/2 kg orta yağlı kıyma
1 baş soğan
maydanoz
reyhan
salça
tuz
HAZIRLANIŞI
Soğanı
kuşbaşı doğrayıp, maydanoz, reyhan ve tuzla ovun. Et, bulgur ve salçayı
ilave edip, iyice yoğrun. Cevizden biraz küçük parçalar koparıp,
yuvarlak yapın, her iki tarafından parmağınızla bastırıp ortasını
çukurlaştırın. Bir tencereye tereyağ ve salça (ya da domates rendesi)
koyup, biraz pişirdikten sonra sonra bir kase su ilave edin. Su
kaynadığında köfteleri alıp 20-25 dakika pişirin, artan suyu bir kaba
koyup süzün. Servis yapacağınız zaman, bir kapta sakladığınız bu sudan
biraz ilave edip, yeniden ısıtın.
Kayıtlı
Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Ar