Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 Kuşbaşılı Pide

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Kuşbaşılı Pide Empty
MesajKonu: Kuşbaşılı Pide   Kuşbaşılı Pide Icon_minitimeÇarş. Ocak 26, 2011 6:17 pm










Kuşbaşılı Pide Kusbasili+pide+%285%29Kendi hazırladığım


Kuşbaşılı Pide Kusbasili+pide
Lokantadaki

Kuşbaşılı Pide
2
yıl önce Türkiye ziyaretimiz esnasında bir restoranda denediğimiz, o
anda denemeyi aklıma koyduğum ama şimdiye kısmet olan kuşbaşılı pide.
Mutlaka deneyin. Fotoğrafları yukarda, siz karar verin lokantadaki ile
benzerlikleri nasıl? Bu arada biri taş fırında pişiyor diğeri evde
fırında değerlendirmenizde bunu göz önünde tutun. Bu malzemeler ile 5-6
uzun pide çıktı. Bu arada değinmeden geçemeyeceğim ne çok pide çeşidimiz
vardır değil mi ?


  • Kuşbaşılı
  • Kaşarlı
  • Sucuklu
  • Kavurmalı
  • Peynirli
  • Kıymalı
  • Kaşarlı sucuklu
  • Karışık
  • Sebzeli...
    diye uzayıp gider. Bunlar sadece benim hatırlayabildiklerim. Kimbilir
    daha ne güzel yöresel lezzetlerimiz vardır keşfedilmedik.

Malzemeler

Hamuru için

2 cup un
1 tatlı k. Maya
3 y.k. Zeytinyağ
Aldığı kadar ılık su
Tuz

Kuşbaşılı harcı

750 gr dana yahut kuzu kuşbaşı
1 kuru soğan, yemeklik doğranmış
2 domates, kabuğu soyulup küçük doğranmış
2 yeşil biber, doğranmış
1 y.k salça
Tuz, karabiber
Toz biber
Sıvıyağ

Kıyılmış maydanoz (süslemek için)

Hazırlanışı

Hamur
mayalanıp dinlendilir. Bu arada kuşbaşı etler teflon bir tavada
sularını salıp çekene dek kavrulur. Sıvıyağ ekleyip sırayla önce soğan
sonra biber eklenip sogan ölünceye dek kavrulur. Salça ve domatesler
ilave edilip pişirilir. Tuz ve biberi ayarlanıp altı kapatılır. Oda
sıcaklığına gelmesi için bekletilir.

Hamurdan parçalar koparılıp
oval pide şeklinde açılır. Harç orta kısma eşit şekilde yayılır.
Kenarları hafifçe üzerine katlayıp yapıştırılır. Hafif yağlanmış
tepsilere dizilip Önceden ısıtılmış 200 C derecede kızarana dek
pişirilir. Üzerine kıyılmış maydanoz serpilip ikram edilir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
Kuşbaşılı Pide
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Kıymalı Pide
» Kapalı pide
» Kaşar Peynirli Pide
» KIYMALI PİDE TARİFİ
» PEYNİRLİ PİDE TARİFİ

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Yerli Yemek Tarifleri :: HaMur İşleri Tarifleri-
Buraya geçin: