Kendi hazırladığımLokantadakiKuşbaşılı Pide
2
yıl önce Türkiye ziyaretimiz esnasında bir restoranda denediğimiz, o
anda denemeyi aklıma koyduğum ama şimdiye kısmet olan kuşbaşılı pide.
Mutlaka deneyin. Fotoğrafları yukarda, siz karar verin lokantadaki ile
benzerlikleri nasıl? Bu arada biri taş fırında pişiyor diğeri evde
fırında değerlendirmenizde bunu göz önünde tutun. Bu malzemeler ile 5-6
uzun pide çıktı. Bu arada değinmeden geçemeyeceğim ne çok pide çeşidimiz
vardır değil mi ?
- Kuşbaşılı
- Kaşarlı
- Sucuklu
- Kavurmalı
- Peynirli
- Kıymalı
- Kaşarlı sucuklu
- Karışık
- Sebzeli...
diye uzayıp gider. Bunlar sadece benim hatırlayabildiklerim. Kimbilir
daha ne güzel yöresel lezzetlerimiz vardır keşfedilmedik.
MalzemelerHamuru için
2 cup un
1 tatlı k. Maya
3 y.k. Zeytinyağ
Aldığı kadar ılık su
Tuz
Kuşbaşılı harcı
750 gr dana yahut kuzu kuşbaşı
1 kuru soğan, yemeklik doğranmış
2 domates, kabuğu soyulup küçük doğranmış
2 yeşil biber, doğranmış
1 y.k salça
Tuz, karabiber
Toz biber
Sıvıyağ
Kıyılmış maydanoz (süslemek için)
Hazırlanışı
Hamur
mayalanıp dinlendilir. Bu arada kuşbaşı etler teflon bir tavada
sularını salıp çekene dek kavrulur. Sıvıyağ ekleyip sırayla önce soğan
sonra biber eklenip sogan ölünceye dek kavrulur. Salça ve domatesler
ilave edilip pişirilir. Tuz ve biberi ayarlanıp altı kapatılır. Oda
sıcaklığına gelmesi için bekletilir.
Hamurdan parçalar koparılıp
oval pide şeklinde açılır. Harç orta kısma eşit şekilde yayılır.
Kenarları hafifçe üzerine katlayıp yapıştırılır. Hafif yağlanmış
tepsilere dizilip Önceden ısıtılmış 200 C derecede kızarana dek
pişirilir. Üzerine kıyılmış maydanoz serpilip ikram edilir.