Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 Kapalı pide

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Kapalı pide Empty
MesajKonu: Kapalı pide   Kapalı pide Icon_minitimeÇarş. Ocak 26, 2011 5:31 pm










Kapalı pide Pideler+018
Oktay ustadan kapali pide tarifi....Ben malzemeleri yariya indirerek
hazirladim. Malum 3 kisilik bir aile icin cok fazla geliyor... Buarada
Bugun asure ayina girmis bulunmaktayiz; muharrem ayinin 10. gunu olmasi
itibariyle...hepimize mubarek olsun ins asure yapar yapmaz tarifiyle
birlikte oluruz...


Kapalı pide

Malzemeler

5 su bardağı un
1 haşlanmış patates
20 gr yaş maya
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı şeker
Tuz
Su

Iç harcı

1 paket mantar 400 gr
3 soğan
2 sivribiber
1 haşlanmış patates
Bir tutam maydanoz
Tuz
Karabiber
Kekik
Pulbiber

hazirlanisi


harcı hazırlamak için işe soğanlari ince kıyıp sıvıyağda kavurmakla
başlayın. Sivribiberleri ilave edin. Doğranmış mantarları ekleyip suyunu
salıp çekene dek kavurun.
haşlanmış patatesi ezip ilave edin. Kıyılmış maydanozu ve baharatlarını da ekleyip altını kapatın. Bir kenarda bekletin.

Hamur
malzemelerini normal hamur mayalar gibi mayalayıp yoğurup dinlendirin.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp ince uzun pide şeklinde açın.
Içine hazırladığinız harçtan iki kaşık yayıp hamurun kenarlarını üzerine kapatın parmaklarınızla birleştirin.

Ben
Oktay ustanin tarifinde olmayan bir şey yaparak üzerlerine 1-2 kaşık
sıvıyağ ile çırpılmış 1 yumurta sarısı sürdüm bӧylece daha nar gibi
kızarmış pideler elde ettim.

Kapattığınız bütün pideleri
yağlanmış tepsiye dizip pişirin. Fırından çıkanları aşırı hararetleri
gidince (çok sıcakken konursa hamurlaşır endişesi için) kapalı bir kaba
koyun ki yumuşak kalsınlar.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
Kapalı pide
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Kapalı Burun Estetiği Doktoru Nasıl Olmalı
» Kuşbaşılı Pide
» Kıymalı Pide
» Kaşar Peynirli Pide
» KIYMALI PİDE TARİFİ

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Yerli Yemek Tarifleri :: HaMur İşleri Tarifleri-
Buraya geçin: