Oktay ustadan kapali pide tarifi....Ben malzemeleri yariya indirerek
hazirladim. Malum 3 kisilik bir aile icin cok fazla geliyor... Buarada
Bugun asure ayina girmis bulunmaktayiz; muharrem ayinin 10. gunu olmasi
itibariyle...hepimize mubarek olsun ins asure yapar yapmaz tarifiyle
birlikte oluruz...
Kapalı pide
Malzemeler
5 su bardağı un
1 haşlanmış patates
20 gr yaş maya
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı şeker
Tuz
Su
Iç harcı
1 paket mantar 400 gr
3 soğan
2 sivribiber
1 haşlanmış patates
Bir tutam maydanoz
Tuz
Karabiber
Kekik
Pulbiber
hazirlanisiiç
harcı hazırlamak için işe soğanlari ince kıyıp sıvıyağda kavurmakla
başlayın. Sivribiberleri ilave edin. Doğranmış mantarları ekleyip suyunu
salıp çekene dek kavurun.
haşlanmış patatesi ezip ilave edin. Kıyılmış maydanozu ve baharatlarını da ekleyip altını kapatın. Bir kenarda bekletin.
Hamur
malzemelerini normal hamur mayalar gibi mayalayıp yoğurup dinlendirin.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp ince uzun pide şeklinde açın.
Içine hazırladığinız harçtan iki kaşık yayıp hamurun kenarlarını üzerine kapatın parmaklarınızla birleştirin.
Ben
Oktay ustanin tarifinde olmayan bir şey yaparak üzerlerine 1-2 kaşık
sıvıyağ ile çırpılmış 1 yumurta sarısı sürdüm bӧylece daha nar gibi
kızarmış pideler elde ettim.
Kapattığınız bütün pideleri
yağlanmış tepsiye dizip pişirin. Fırından çıkanları aşırı hararetleri
gidince (çok sıcakken konursa hamurlaşır endişesi için) kapalı bir kaba
koyun ki yumuşak kalsınlar.