ETİMEK TATLISI TARİFİ 1 paket tuzsuz etimek krema için: yarım litre süt 1 yumurta 2 yemek kaşığı un 1 çay bardağı pudra şekeri 1 kibrit kutusu margarin 1 vanilya yarım su bardağı dövülmüş ceviz şerbet için: 2 su bardağı şeker 3 su bardağı su yarım limon
Yapılışı Borcama etimekleri iki sıra halinde dizin. 2 su bardağı şekeri kısık ateşte (tencerede) kavurun. Rengi kahverengiye döndüğünde üzerine 3 su bardağı sıcak suyu ilave edin ve yarım limonu içine sıkın. Ağzını kapatın şerbet kıvamını alana dek kaynatın . Şerbet sıcağa yakın ılık iken etimeklerin üzerinde gezdirerek etimeklerin ıslanmasını sağlayın.
Ayrı bir tencereye yumurta ve unu çırpın. Üzerine sütü ekleyin. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ateşten aldıktan 5 dakika sonra pudra şekeri, vanilya ve margarini de ekleyerek mikserle çırpın. Krema soğuduktan sonra etimeklerin üzerine düzgün bir şekilde yayın ve üzerine cevizi serpin. Servis yapın.