Etimek tatlısı1 paket etimek (12 tane ekmek dilimi olacak içinde)
puding için5 bardak süt
1 bardak un
110 gr tereyağ veya margarin
1 bardak şeker
1 paket vanilya
Şurubu için 1,5 su bardağı su
2 su bardağı şeker
¼ limon suyu
Hazırlanışı Etimek dilimlerini uygun ebattaki borcama yerleştirin. Şurubu hazılayıp
çok ılımasını beklemeden ekmek dilimlerinin üzerine 3-4 yemek kaşığı
olacak şekilde gezdirin. Ekmek dilimleri sert olduğu için ılıdığı zaman
çekmeyebilir şurubu.
Etimekler şurubu çekerken, pudingi hazırlayın. Bunun için, margarini
eritip unu ekleyip 3-5 dakika kavurun. Sütü azar azar ekleyip
topkalanmasın diye hızlıca çırpma teliyle çırpın. Muhallebi kıvamına
gelene kadar karıştırarak pişirin.
Şekeri ve vanilyayı ekleyip iyice yoğunlaşınca ocağın altını kapatıp
muhallebiyi karıştırma kabına alıp 10 dakika mikserle çırpın. Etimek
dilimlerinin üzerine gezdirin. Dolapta donmasını sağlayın. Ikram ederken
herhangi bir kuru yemiş veya mevsim musaitse çilek gibi yaz
meyvelerinden herhangi biri ile süsleyebilirsiniz.
Islak kek malzemeler3 yumurta
2/3 su bardağı süt
2/3 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
Aldığı kadar un
Çikolata sosu için2 yemek kaşığı kakao
1 yumurta
½ bardak süt
½ bardak sıvıyağ
3 kaşık şeker
Hazırlanışı Kek i hazırlamak için yumurtaları ve şekeri pürüzsüz olana dek çırpın.
Sıvıyağ ve sütü ekleyin. Kabartma tozu vanilya kakao ve unu birlikte
eleyip kek karışımına yavaş yavaş ilave edin. Yağlanmış 23 cm x 33cm
ebatindaki borcama boşaltıp ӧnceden ısınmış 180 C derece fırında
pişirin.
Bu sırada sosunuzu hazırlayabilirsiniz. Kakao, süt, sıvıyağ ve şekeri
iyice çırpın. Yumurtayı ekleyip eklememek size kalmış, isterseniz ilave
edersiniz. Kekiniz ılıyınca dilimleyip sosu üzerine gezdirin.