Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 Etimek tatlısı ve Islak kek

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Etimek tatlısı ve Islak kek Empty
MesajKonu: Etimek tatlısı ve Islak kek   Etimek tatlısı ve Islak kek Icon_minitimeÇarş. Ocak 26, 2011 6:27 pm










Etimek tatlısı ve Islak kek Etimek+tatlisiEtimek tatlısı
1 paket etimek (12 tane ekmek dilimi olacak içinde)

puding için
5 bardak süt
1 bardak un
110 gr tereyağ veya margarin
1 bardak şeker
1 paket vanilya

Şurubu için

1,5 su bardağı su
2 su bardağı şeker
¼ limon suyu

Hazırlanışı

Etimek dilimlerini uygun ebattaki borcama yerleştirin. Şurubu hazılayıp
çok ılımasını beklemeden ekmek dilimlerinin üzerine 3-4 yemek kaşığı
olacak şekilde gezdirin. Ekmek dilimleri sert olduğu için ılıdığı zaman
çekmeyebilir şurubu.

Etimekler şurubu çekerken, pudingi hazırlayın. Bunun için, margarini
eritip unu ekleyip 3-5 dakika kavurun. Sütü azar azar ekleyip
topkalanmasın diye hızlıca çırpma teliyle çırpın. Muhallebi kıvamına
gelene kadar karıştırarak pişirin.

Şekeri ve vanilyayı ekleyip iyice yoğunlaşınca ocağın altını kapatıp
muhallebiyi karıştırma kabına alıp 10 dakika mikserle çırpın. Etimek
dilimlerinin üzerine gezdirin. Dolapta donmasını sağlayın. Ikram ederken
herhangi bir kuru yemiş veya mevsim musaitse çilek gibi yaz
meyvelerinden herhangi biri ile süsleyebilirsiniz.

Islak kek

malzemeler

3 yumurta
2/3 su bardağı süt
2/3 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
Aldığı kadar un

Çikolata sosu için

2 yemek kaşığı kakao
1 yumurta
½ bardak süt
½ bardak sıvıyağ
3 kaşık şeker


Hazırlanışı

Kek i hazırlamak için yumurtaları ve şekeri pürüzsüz olana dek çırpın.
Sıvıyağ ve sütü ekleyin. Kabartma tozu vanilya kakao ve unu birlikte
eleyip kek karışımına yavaş yavaş ilave edin. Yağlanmış 23 cm x 33cm
ebatindaki borcama boşaltıp ӧnceden ısınmış 180 C derece fırında
pişirin.


Bu sırada sosunuzu hazırlayabilirsiniz. Kakao, süt, sıvıyağ ve şekeri
iyice çırpın. Yumurtayı ekleyip eklememek size kalmış, isterseniz ilave
edersiniz. Kekiniz ılıyınca dilimleyip sosu üzerine gezdirin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
Etimek tatlısı ve Islak kek
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» ETİMEK TATLISI TARİFİ
» ISLAK KEK TARİFİ
» Damla Çikolatalı Islak Kek Tarifi
» HAREM TATLISI TARİFİ
» Prenses Tatlısı

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Tatlı Pasta Çeşitleri :: Türk Tatlı Tarifleri-
Buraya geçin: