Prenses tatlısıPuding:1 kilo süt
2 cay bardağı un
1 bardak şeker
vanilya
üzeri için:4 kaşık kakao
4 kaşık pudra şeker
2 kaşık tereyağı (eritilmiş)
1 yumurta
hazırlanışı Puding malzemelerini vanilya
hariç karıştırarak muhallebi gibi pişirin. Koyulaşınca altını kapatıp
vanilya ekleyip 10 dakika mikserle çekin. Kaselere paylaştırıp dolapta
soğutun.
Çikolata sosu için eritilmiş çikolata da kullanabilirsiniz yada orjinal
tarifteki gibi kakao, şeker, yumurtayı çırpıp eritilmiş tereyağı ekleyip
pudinglerin üzerine 2 kaşık gezdirin. Servise dek dolapta bekletin.
Ben çiğ yumurta kullanmamak için şekeri bir iki kaşık ılık sütte eritip
tereyağ ve kakao ile karıştırıp, bu karışımı gezdirdim pudinglerin
üzerine.
zaman:
17:42
3
yorum
Etiketler:
Sütlü tatlılar,
Çay ikramları
14 Şubat 2009 Cumartesi
Böğürtlenli vanilya puding kupları
Malzemeler2 s.bardağı süt (250 ml lik)
1 s.b çiğ krema
2/3 s.b şeker
1 paket vanilya
3 y.k nişasta
Böğürtlen sosu için2 kase böğürtlen
2/3 s.b şeker
Hazırlanışı Puding malzemelerini küçük bir tencereye alıp karıştırarak muhallebi
kıvamına gelinceye dek pişirin. Kuplara paylaştırıp dolapta bir kaç saat
soğutun. Böğürtlenleri şekerle birlikte ocağa alıp orta ateşte
böğürtlenler yumuşayıp reçel kıvamına gelene dek pişirin. Önce robottan
sonra ince gözenekli süzekten geçirip süzüp çekirdeklerini ayıklayın.
Pudinglerin üzerine 2 parmak olacak şekilde paylaştırın. Servise dek
dolapta bekletin.