İRMİK TATLISI TARİFİ 4 su bardağı irmik 4 su bardağı süt 3 çorba kaşığı toz şeker 1 paket vanilya 1 adet portakal kabuğu rendesi 1 çorba kaşığı kuş üzümü yarım su bardağı dövülmüş badem 2 adet yumurta 2 adet portakal 100 gram bitter çikolata
Yapılışı Sütü kaynatın. Toz şeker, vanilya, portakal kabuğu rendesi ve irmiği ekleyip 10 dakika karıştırarak pişirin. Ateşten alın. içine kuş üzümlerini ve bademleri atın. Yumurtaları da ekleyip iyice çırpın.
Muhallebi kaselerini suyla çalkalayın. Tatlıyı kaselere doldurun. Önceden oda sıcaklığında, sonra buzdolabında soğumaya bırakın. Portakalları dilimleyin. Servis tabaklarına dizin.
Üzerine tatlı kaselerini ters çevirerek çıkarın. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Erimiş çikolatayı tatlıların üzerine gezdirin. Servis yapın.