MANGO TATLISI TARİFİ 2 mango (yaklaşık 750 gram) 225 gram konserve ananas halkası, 100 ml ananas suyu 100 gram yeşil üzüm (ikiye bölünüp çekirdekleri ayrılmış) 100 gram siyah üzüm (ikiye bölünüp çekirdekleri ayrılmış)
Yapılışı Ön hazırlık: Mangoları şu şekilde hazırlayın; Keskin bir bıçakla herbiri merkezden 1 cm ötede iki yerden kesin, (böylece mango üç parçaya bölünmüş olacak). Orta kısımda büyükçekirdeği olacak. Bir çay kaşığı yardımıyla iki kenar kısımların içlerini açın ve çıkartın. Çıkan sularını ayırın, meyveye ekleyin. Orta kısımdan kabuğu soyup çekirdiğini ayırıp kesin.
Mangoları, ananas ve mango suyuyla birlikte blendar'a koyun. Püre haline getirin. Büyük bir kaseye aktarın. Her ananas halkasını 6'ya bölün. Üzümlerle birlikte mango püresine ekleyin. Kasenin üzerini kapatın. 30 dakika kadar buzdolabında bekletin. Karışımı 5-6 küçük kaseye koyup soğuk servis yapın.