Aşçı Admin
Mesaj Sayısı : 2102 Kayıt tarihi : 25/01/11
| Konu: TULUMBA TATLISI TARİFİ Perş. Şub. 17, 2011 8:03 pm | |
| Malzemeler : | Hazırlanış : | 2,5 Su bardağı un 1 Çorba kaşığı ince irmik 1 Çorba kaşığı nişasta 5 Yumurta 1 Küçük paket margarin (1 Parmak genişliğinde parça ayrılacak) 4,5 Su bardağı şeker 1/4 Limon suyu 2 Su bardağı kızartmak için zeytinyağı | Şeker 4,5 bardak su ile kaynatılır.Limon suyu konur.Koyulaşınca ateşten alınır. Bakır bir tencereye 2,5 bardak su,margarin,1 tutam tuz konup kaynatılır.Elenmiş un,irmik,nişasta ilave edilip karıştırarak pişirilir.Tencereye yapışmayacak duruma gelince ateşten alınır.Ilınınca yumurtalar birer birer kırılır.1 Kaşık da şuruptan katılıp karıştırılır. Hamur ucuna tırtıllı huni takılmış krema torbasına doldurulur.Isıtılmış yağda 4-5 cm boyunda sıkılıp iki bıçakla kesilir. Tava sallanarak pembe renkte kızartılır.Fazla yağı çekmesi için kağıt üzerine çıkarılır. Sonra şuruba atılıp karıştırılır.5 Dakika sonra tabağa alınır. |
| |
|