Konu: PAŞA TATLISI TARİFİ Perş. Şub. 17, 2011 1:21 pm
PAŞA TATLISI TARİFİ 3 çorba kaşığı eritilmiş margarin 1 bayat ekmek içi 2 su bardağı süt 3 adet yumurta 1 çorba kaşığı toz şeker 3 çorba kaşığı file fındık 2 çorba kaşığı hindistan cevizi 1.5 su bardağı toz şeker 1 su bardağı su 1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı Ekmek içini ufalayıp derin bir tencereye alın. Sütü ekleyin. Sütü çektikten sonra yumurta, toz şeker ve eritilmiş margarini ilave edip iyice karıştırın.
Orta boy bir fırın tepsisini yağlayıp hazırladığınız karışımı tepsiye yayın. Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Pişerken kabarırsa kabaran yerleri bıçak ucuyla delin.
Şurubunu hazırlamak için, toz şeker ve suyu tencerede kaynatın. Şurup kıvamını alınca limon suyunu ekleyip 10 dakika daha kaynatın.
Fırından çıkardığınız sıcak tatlının üzerine şerbeti sıcak olarak gezdirin. Şerbetini çekip soğuduktan sonra dilimleyip servis tabaklarına alın. Üzerini fındık ve Hindistan ceviziyle süsleyip servis yapın.